Vetélkedő

A jövő olvasója vetélkedő ¤
Az Orpheusz Kiadó vetélkedőt hirdet A jövő olvasója címmel. A versenyre szeretettel várunk 11-12. osztályos, irodalom iránt érdeklődő 3-5 fős csapatokat. A vetélkedő során a diákoknak játékos feladatok formájában kell számot adniuk a kijelölt irodalmi művek alapos ismeretéről.

Jelentkezhetnek: 11-12. osztályos tanulók 3-5 fős csapatokat alkotva. Egy iskolából (osztályból) több csapat is jelentkezhet, de szeretettel várunk a korcsoportba tartozó baráti társaságokat is.
Jelentkezési határidő: 2013. márc. 15.

A feldolgozandó művek:
Bródy Sándor: Jegyzetek a szerelemről, Dsida Jenő: Arany és kék szavakkal, Füst Milán: Nevetők, Gárdonyi Géza: A láthatatlan ember, Jékely Zoltán: Kincskeresők, Karinthy Frigyes: Utazás a koponyám körül, Krúdy Gyula: A vörös postakocsi, Sánta Ferenc: Az ötödik pecsét, Szép Ernő: Emberszag, Weöres Sándor: Psyché.
A sikeres játékhoz elengedhetetlen a fenti művek elolvasása.

A vetélkedő helye: a Magyar Írószövetség klubterme (1062 Budapest, Bajza u. 18.)
A vetélkedő időpontja:
elődöntő: 2013. áprilisa
döntő: 2013. május 30.

Nyeremény: Az első három helyezett és a különdíjasok értékes ajándékcsomagot kapnak, és ajándékként részt vehetnek a július 18-21 között Balassagyarmaton megrendezésre kerülő A jövő olvasója irodalmi táborban. A tábor során a diákok zenés, irodalmi és színházi programokon, kirándulásokon (Horpács, Bánk, Sztregova, Selmecbánya) vehetnek részt, előadásokat hallhatnak az irodalmi élet neves szereplőitől.

A táborban részt vesznek, és előadást tartanak:
Kubik Anna (Kossuth-díjas színművész); Lázár Balázs (színművész), Tallián Marianne (színművész), Csender Levente (író); Vincze Ferenc (író, irodalomtörténész), Dobás Kata (irodalomtörténész, -kritikus), Mariska Borbála (nyelvész), Erős Kinga (irodalomkritikus)'

Orpheusz Kiadó