2012-2013 Háziverseny 1-2. forduló

Az esemény időpontja: 
2013-01-29 23:00

Kedves Diákok!


A 2012-13. tanév történelem háziversenyének témája a helytörténet: legtágabb értelemben Budapest legszűkebben pedig a Veres Péter Gimnázium. A verseny 3 fordulós.

Az első forduló kérdései mozaikjelleggel szemezgetnek a témából. Célja az érdeklődés felkeltése minden évfolyam körében, ötödikesektől a tizenkettedikesekig. Egyénileg lehet jelentkezni az elküldött vagy leadott megoldásokkal.

A második forduló már „komolyabb” feladat elé állítja a résztvevőket. Az írásbeli érettségire jellemző feladatokat kapnak, rövid válaszokat igénylőket és esszéket egyaránt. Szintén egyéni megoldásokat kell leadni, de itt két kategóriára válik szét a verseny: 5-8. és 9-12. korosztályban versenyeznek a résztvevők.

A harmadik fordulóban minden résztvevő bemutathatja kreativitását. 2-3 fős csapatokba lehet szerveződni korosztálytól, évfolyamtól függetlenül, de lehet egyénileg dolgozni továbbra is. Projektmunkát kell beadni megadott témák alapján. Lehet makettet, albumot, tablót, CD-t, DVD-t készíteni.

Az egyes fordulók időpontjai a következő beosztás szerint alakulnak:
I. forduló meghirdetése október 15. leadása november 15.
II. forduló meghirdetése december 1. leadása január 15.
III. forduló meghirdetése február 1. leadása március 18.

Az egyes fordulókba külön is be lehet kapcsolódni.

A verseny értékelése kétszintű. Az első és a második fordulónak lesz egy-egy egyéni győztese a két korosztályban, és a harmadik forduló munkáit külön értékeljük. Tehát duplán lehet nyerni!!!
A projektmunkákat egy kiállításon, az intenzív héten megnézheti mindenki az aulában.

Remélem sok játékos kedvű, a történelem iránt érdeklődő diák ragad tollat, „billentyűt”, és küldi el válaszait legkésőbb egy hónap múlva, de hamarabb is lehet.

Emailben: csepika@chello.hu vagy csepi.lajos@chello.hu címre küldhetik.

Várom a megoldásokat!
Csepi Lajosné
 

1. forduló feladatsora -- leadási határidő: 2012. november 15.

2. forduló feladatsora -- leadási határidő: 2013. január 30.   Irodalomjegyzék

2. forduló eredménye