Pro Historia díj

A Pro Historia díjat a történelem munkaközösséggel együttműködve 2013-ban alapította Garamvölgyi Balázs (iskolánk 1992-ben végzett diákja), hogy elismerésben részesítse azt a diákot, aki a legeredményesebben szerepelt történelemből az iskolai háziversenyen, a fővárosi Horváth Mihály versenyen, illetve az OKTV-n.

 

A 2019. évi díjazott:

Szelényi András (12.c) minden évben kiváló eredményeket ért el, hol az országos Savaria, hol a fővárosi Horváth Mihály történelem versenyen. Ebben a tanévben a történelem OKTV második fordulójába jutott. Már kilencedikes korában hihetetlen energiával vettette bele magát a tanulásba, kiapadhatatlan tudásvágya kitartó és pontos munkával párosult. Azon kevés diák közé tartozik, aki igényli, hogy tanárai rámutassanak hiányosságaira, mert ki akarja javítani azokat, fejlődni akar. A versenyekre készülve, a szakirodalom feldolgozása során több témában szerzett alapos tudást. Kreatív, összefüggéseket kutató gondolkodásmód jellemzi. Történelmi tanulmányait akarja és képes is alkalmazni jelen világunk jelenségeinek értelmezésére.

 

A 2018. évi díjazott:

Stark Mária (12.c) már széleskörű történelmi ismeretekkel érkezett iskolánkba. Tudását folyamatosan mélyítette, érdeklődése kiapadhatatlan, rendszeresen olvas szakirodalmat. Jelenlétével a tanítási órákat is gazdagította, izgalmasabbá tette. Főként az ókor világa és a 20. század történelme áll közel hozzá, de tudása minden korszakra kiterjed. Már 9. osztályban eredményesen szerepelt különböző országos történelmi versenyeken, többek közt a Horváth Mihály versenyen. Tizenegyedikben már az OKTV-n is megmérettette magát, idén a második fordulóba jutott, ahol pályaművében Szentendre I. világháború utáni történetével foglalkozott. Szorgalmával, tudásvágyával és történelmi ismereteinek mélységével érdemelte ki a Pro Historia díjat.