Vöröskeresztes versenyek - Társasjáték

Az esemény időpontja: 
2012-02-20 23:00

TÁRSASJÁTÉK VERSENY

A Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete idén is meghirdeti Társasjáték Versenyét. A verseny profilja miatt két darab egynapos, háromfordulós versenyt hirdetünk. Ez azt jelenti, hogy a versenyre nevező fiatalok automatikusan egy budapesti fordulóban mérik össze tudásukat. Az idei év választott társasjátékai a Catan telepesei és a Carcassone.

A verseny célja:
A társasjáték feszültségoldó, örömszerző, önkéntes, képesség – és készségfejlesztő, szabadon választott tevékenység. A játékot a játékos mindvégig komolyan veszi, tudását és tapasztalatát bővíti a tevékenység által; stratégiát épít és megvalósít, alkalmazkodik az új helyzetekhez, váratlan fordulatokhoz. A játék személyiségépítő és csoportkohéziós szerepe is elhanyagolhatatlan, hisz a szabályrendszerek betartása eközben jelenik meg a leghangsúlyosabban.

Kik nevezhetnek?
A versenyre bárki jelentkezhet, aki a 2011/2012-es tanévben általános – vagy középiskolában tanulmányait végzi. A nevezések számától függően a fiatalokat kategóriánként külön díjazzuk. Amennyiben egy oktatási intézményből több fiatal is jelentkezik, úgy iskolai rangsort is felállítunk. A verseny gördülékeny lebonyolítása érdekében elsősorban olyan fiatalok jelentkezését várjuk, akik alapszinten ismerik a társasjátékot.

A budapesti fordulók:
A nevezett fiatalok a Magyar Vöröskereszt székházában (1051. Bp., Arany János utca 31.) mérik össze tudásukat. Mivel a társasjátékok alapszintű ismerete szükséges, így a nevezett, de a játékot nem ismerőket a versenybíróság diszkvalifikálhatja. (Gyakorlási lehetőség: games.asobrain.com) Mindkét játékban három fordulót játszanak mindig más ellenfelekkel. A fordulók eredményeit összesítjük és így áll fel a végleges rangsor. Az első helyezettek ajándékot és oklevelet kapnak.
A szándéknyilatkozatok megküldésének határideje: 2012. február 21.
A szándéknyilatkozatot faxon, postai úton vagy személyesen kérjük:
cím: Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete
(1051 Budapest, Arany János utca 31.) fax.: 311-56-70